Historik

Solna klätterklubb bildades i slutet av 2003 av Rickard Söderström, Veronica Sikström, Niklas Persson och Ingrid Ellmin – vilka också var initiativtagare till Klättercentret Solna. Klubben grundades för och av medlemmar. Klätterresor, bildvisningskvällar och teknikutvecklande kurser stod då i verksamhetsplanen.

Årsmöten har så klart varit löpande händelser och initialt satte man som mål att ett par gånger om året ha klubbträffar för att diskutera angelägna klubbfrågor. Basen var klipp- och boulderklättring i norra Stockholm och på Klättercentret Solna. På Klättercentret anordnades de flesta av kurserna och det var även där som klubblokalen fanns.

Idag är Solna Klätterklubb en av Sveriges till antalet största klätterklubbar, år 2013 hade klubben 786 medlemmar registrerade.

Uppdaterad: 2015-04-30 11:28
Skribent: Tobias Olli