Hoppa till sidans innehåll

Yoga för klättrare 9/12

14 NOV 2019 21:13
I yoga finns många övningar som stärker och engagerar muskler samt skapar rörlighet. Välkommen till vår klubbkväll med fokuserade övningar.
  • Uppdaterad: 14 NOV 2019 21:18

Var:  Klättercentret Akalla

När:  måndagen den 9/12

Tid:  18:00 - 19:30

Yoga kommer att ske med Lydia Sundh som är både yogainstruktör och klättrare. Vänligen var på plats något innan.

Lydia har praktiserat och instruerat yoga under 8 år och har ett speciellt intresse för yoga för klättrare och hur yoga kan användas som komplement till klättring. Speciellt det sättet att få musklerna att arbeta tillsammans för att få mer kroppskontakt. Den yogaform som kommer vara under klubbkvällens pass är en blandning mellan vinyasa och hatha vilket betyder att både styrka, smidighet och balans är olika delar av passet på ett dynamiskt sätt. Både nybörjare och mer vana yogisar är välkomna!

Har du en egen yogamatta går det bra att ta med, annars finns det på plats.

Under den första halvtimmen kommer Lydia att gå igenom specifikt och detaljerat några rörelser/övningar och vad som behöver tänkas på. Fokus kommer ligga på axlar samt att få muskler att arbeta funktionellt, då det sker stor belastning på axlar för klättrare men även i yogan sker det många axelskador.

18:00-18:30  Rörlighet
18:30-19:30  Yogapass

Att delta på yogan är gratis för medlemmar och du anmäler dig enligt normalt förfarande i det formulär som du finner på följande länk (Fullbokat, reservlista). Maximalt 20 personer kan deltaga på denna session, vi skapar en reservlista om det blir fullt. Avanmälan sker minst 2 dagar innan.

Skribent: Tobias Olli
Epost: This is a mailto link

SKF_standard_bigger

ifsc_dowload_logo

Postadress:
Solna Klätterklubb - Klättring
Mikaela Serlachius, Banvaktsvägen 20
17148 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info