Hoppa till sidans innehåll

Workshops

07 MAR 2019 15:44
Solna Klätterklubb har nöjet att i april erbjuda sina medlemmar ytterligare en omgång av Daniela Eblers populära workshops.
  • Skapad: 07 MAR 2019 15:44

Coreworkshopen är den första workshopen och då får man en naturlig fortsättning i axelworkshopen om man vill gå båda. Den tredje workshopen är en höft- och rörlighetsworkshop.

 
Datum och tid:
4 april (torsdag)  kl. 18:00-20:30 (coreworkshop)
8 april (måndag) kl. 18:00-20:30 (axelworkshop)
9 april (tisdag)    kl. 18:00-20:30 (höft- och rörlighetsworkshop)

Plats: Klättercentret Akalla

Anmälan: This is a mailto link
Max antal deltagare/tillfälle: 8 (först till kvarn gäller, vid förhinder avanmälan senast 2 dagar innan)
Kostnad: Gratis för Solna Klätterklubb medlemmar

Coreworkshopens upplägg:
Hur vi andas har en stor betydelse för hur vi använder och aktiverar våra magmuskler. 
Därför kommer vi börja workshopen med att gå igenom olika sätt att andas på för att sedan lära oss hur vi aktiverar olika delar av magmusklerna, samt när och varför vi vill använda vilka. 
När vi kan det gör vi några tester för att se hur mycket av bålstyrkan vi kan använda samt hur stark och medveten kopplingen mellan ben, mage och armar är.
 
När vi har gjort testerna går vi igenom övningar som hjälper oss stabilisera och stärka bålen samt skapar en medvetenhet och tension mellan ben-bål-armar.
 
Axelworkshopens upplägg:
Vi börjar med en kort teoretisk genomgång om vad vi behöver tänka på när vi tränar axlar och skuldror, bl.a. med de olika rörelseplanen, antagonister till klättringen, samt skillnaden på isometriskt, excentriskt och koncentriskt arbete och deras olika för- och nackdelar.
 
Därefter värmer vi upp dem inför några enklare rörlighets- och styrketester. 
När vi vet hur rörligheten och styrkan i axlarna ser ut kan vi röra oss vidare till mobilitetsövningar, styrkeövningar samt stretchar för överkroppen.
Du kommer sedan få lite tid för att testa övningarna, jobba in teknikerna och där du kan lägga mer fokus på dina svagheter.
 
Du kommer efter workshopen veta vad du behöver öva på och hur du ska göra det.
 
Höft- och rörlighetsworkshop:
Vi kommer gå igenom vikten av rörlighet och styrka i höfter och ben, hur det gynnar dig i klättringen och vad du behöver göra för att komma dit.

Den här workshopen är för dig som vill ha inspiration och tips för att få rörligare, mobilare och starkare höfter och ben. Du kommer få veta grundläggande tekniker för att arbeta upp höfterna och samtidigt stärka dem i ytterlägen så du inte behöver sparka eller hoppa upp med foten på väggen utan istället kan lyfta den graciöst och placera den kontrollerat på nästa fotsteg.

Kort om Daniela:
Jag som håller i workshopen heter Daniela Ebler. 
Jag har arbetat som coach och utbildare på Klättercentret i 10 år och varit aktiv tävlingsklättrare under ca 5 år då jag har deltagit i flera bouldervärldscuper, boulder VM och tagit 2 SM guld i boulder. 
Jag har gått 2 års Tränarutbildning på GIH, har en Elittränarutbildning via STAC och är utbildad yogalärare. 
Jag älskar att arbeta med och träna människor och framförallt för att öka en medvetenhet och förståelse om hur kroppen fungerar, hur vi kan arbeta med den och stärka den för att nå våra mål, både i klättring och livet! 
Jag har själv haft skador i skuldra, höfter, knä och ben, vilket har ökat mitt intresse för att förebygga skador och stärka våra mest utsatta områden så vi håller oss skadefria, rörliga och starka som klättrare!
Skribent: Tobias Olli
Epost: This is a mailto link

SKF_standard_bigger

ifsc_dowload_logo

Postadress:
Solna Klätterklubb - Klättring
Mikaela Serlachius, Banvaktsvägen 20
17148 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info