Hoppa till sidans innehåll

Rör inte min kompis

2018-02-14 14:18
Debatten och det allmänna diskussionsklimatet inom klättringen på kommersiella hemsidor och sociala medier har under lång tid präglats av diverse negativa företeelser.
  • Uppdaterad: 2018-02-14 14:18

Näthat, mobbning, trakasserier och kränkningar har blivit en norm, snarare än undantaget – samtidigt som den allmänna sociala acceptansen för ett dylikt beteende paradoxalt minskat i samhället.

Svenska Klätterförbundet-aktiva, klubbmedlemmar och andra ideellt arbetande klättrare har blivit medialt ”hudflängda” otaliga gånger i sin strävan att verka för den gemensamma nyttan. Klättringen växer som aldrig förr, men hur skall vi kunna utveckla klättringen på ett positivt sätt i en dylik miljö? Hur är det möjligt att debatten och diskussionen, framförallt i Sverige, kan fortgå under dessa former samt att klätter-Sverige accepterar detta? 

Låt oss tillsammans stoppa detta nu!

Solna Klätterklubb uppmanar därför alla sina medlemmar, samt alla klättrare i Sverige att göra sin röst hörd!

I den mån näthat, mobbning, trakasserier och kränkningar förekommer på en kommersiell hemsida, så finns det faktiskt bra verktyg.

Företag är allt mer måna om sitt varumärke och arbetar i stor utsträckning, nu mer än någonsin, för att reducera all eventuell risk och ryktesspridning – de vill INTE att varumärket ska associeras med en omoralisk värdegrund.

Vi uppmanar därför alla de företag som annonserar på hemsidor som tillåter näthat, mobbning, trakasserier och kränkningar och som därmed direkt subventionerar detta oacceptabla beteende att ställa sig frågan:

- Är detta förenligt med vår värdegrund och vår allmänna CSR-policy (Corporate Social Responsibility)?

Vi önskar också att alla ville bojkotta de sidor där näthat, mobbing och kränkningar florerar, liksom att vara uppmärksamma på den typen av kommentarer i sociala medier och aktivt våga säga ifrån. Om vi alla gör gemensam sak i detta, så kommer en förändring att ske – därför tar Solna KK nu första steget och uppmanar er alla att säga ifrån!

Styrelsen, Solna Klätterklubb

Skribent: Tobias Olli
Epost: This is a mailto link

SKF_standard_bigger

ifsc_dowload_logo

Postadress:
Solna KK - Klättring
Mikaela Serlachius, Banvaktsvägen 20
17148 Solna

Kontakt:
Tel: 0735006933
E-post: This is a mailto link

Se all info